Ülkemiz De Dahil Dünyanın Birçok Ülkesinde, Çok Gelişmiş Ülkeler Hariç, Yapı Oluşturmada Beton Kullanılır. Çok Gelişmiş Ülkelerde Beton Yapılar Yerini Gün Geçtikçe Çelik Konstrüksiyon Yapılar Almaktadır.

Bunun Betona Göre Zaman Tasarrufu, Doğal Afet (Deprem, Yangın Vb.) Gibi Olumsuz Koşullarda Daha Dirençli Olması, Yapının Hafif Ve Yapı Bileşenlerinin (Kolon, Taşıyıcı, Bağlayıcı Elemanları) Bir Bütünlük Oluşturması Ve Farklı Yapı Tasarımlarına Olanak Sağlaması Sayılabilir. Fakat Çelik Maddesinin İmal Edilmesi Ve Hammaddesinin Bulunması Ve Elde Edilmesi Beton Hammaddesi Olan Çakıl, Mıcır, Çimento Ya Göre Daha Zordur.

beton santrali nedir.fw min beton santrali nedir2.fw min beton santrali nedir3.fw min

Betonu Oluşturan Hammaddeler Kullanım Şekline Göre Farklı Kalınlıkta Çakıl, Mıcır, Çimento Ve Su İle Yapılan Homojen Ve Fiziksel Bir Karışımdır, Yani Çelik Gibi Kimyasal Olan Galvaniz İşlemi Veya Benzeri Bir İşleme İhtiyaç Duymaz, Çimento Ve Mıcır Su İle Etkileşime Girerek Karışımın Tutuculuğunu Sağlar. Beton İnsan Tarafından El Aletleriyle De Kolayca Oluşturulabilir Fakat Büyük Yapıların Oluşturulması İçin Duyulan Beton Gereksinimini Karşılayamaz. Bu Sebeple Hemen Hemen Her Sektörde Olduğu Gibi İnşaat Sektöründe De Makineleşmeye Gidilmiştir.

Beton Oluşturma İşlemini Yapan Makineye Beton Santrali Denir. Peki Beton Santrali Nedir? Diye Bir Suru Sorarsak, Beton Harcını Oluşturan Hammaddeyi Çakıl, Mıcır, Kum, Çimento, Su Maddelerini Stoklayan Ve Belli Oranda Birleştirip Karışmasını Sağlayan Ekipmanların Bir Araya Belli Bir Düzende Geldiği Sisteme Beton Santrali Denir. Bu Ekipmanlar Başlıca Hammadde Bunkeri, Çimento Silosu, Su, Çimento Ve Katkı Malzemesi Tartım Kovaları, Karıştırıcı Mikser, Taşıyıcı Bantlar Ve Bu Sistemi İşler Hale Getiren Ve Üretimde Kalite Standardı Sağlayan Elektrik Sistemlerinden Oluşur.

Endüstriyel Betonun Olmazsa Olmaz Şartı Standart Üretimdir, Bu Ancak, Hammaddenin Özellikleri İyi Belirlenmesi Ve Bu Özelliklere Göre Beton Bileşenlerinin Karışım Oranı Dijital Tartım Yardımıyla Yapılması Gerekir.

Beton Santrali Nedir ? ile ilgili aramalar
beton santrali işleyişi
beton santrali parçaları
beton santrali nasıl çalışır
mobil beton santrali
beton santrali kurmak
beton santrali fiyatları
sabit beton santrali
beton santrali üreticileri