Makine imalatı yapan firmaları üç grupta değerlendirebiliriz. İlk grupta sadece yurt içine satış yapan firmalar, ikinci grupta sadece yurt dışı üretim yapan firmalar üçüncü grupta yurt içi aynı zamanda yurt dışı üretim yapan firmalar olarak gruplanabilir.

Bilindiği üzere kalite ürünün hitap ettiği piyasa değerine göre şekillenir. Yalnızca yurt içi üretim yapan firmalar, yurt içi piyasasına göre makine üretmek zorundadırlar, piyasanın üzerinde bir kalitede üretimin maliyeti yüksek olacağından firmalar ya karlılığından vazgeçmek zorundadırlar ya da üretimleri piyasaya göre pahalı olacağından satış yapamayacaklardır. Bu da istenmeyen bir durumdur.

beton santrali nerden alabilirim1.fw min beton santrali nerden alabilirim.fw min

 

Bu sebeple yalnızca yurt içi üretim yapan firmaların fiyatları düşüktür fakat aynı oranda kaliteleri belli bir seviyededir. Bu gruplandırmayı üreticiden referanslarını isteyerek yapabilirsiniz. Sadece yurt dışı piyasası için üretim yapan firmalar kalite bakımından rekabet edeceği birçok üst düzey firma olacağı için kalite bakımından üst düzeydedir fakat bu aynı zamanda bu firmaların fiyatlarının da yurt içi piyasasına göre daha pahalı gözükecektir. Bu pahalılığın nedeni kalite ile aynı zamanda hitap ettikleri coğrafya çok büyük olduğu için teknik servi ağları da aynı oranda büyüktür. Bu sebeple makine maliyeti de yüksek olacaktır.

Üçüncü grupta inceleyeceğimiz firmalar ise yurt dışı ve aynı zamanda yurt dışı üretim yapan firmalar, genellikle tek marka yerine birkaç marka ile piyasada görülürler, ürün çeşitliliği diğer firmalara göre daha fazladır. Ürünlerinin fiyat aralığı diğer firmalara göre daha fazladır. Beton üretimini profesyonel anlamda yapmak isteyen alıcılar bu firmaları tercih ettiklerinde daha sonra işlerini geliştirmek istediklerinde yine aynı firmadan ürün bulabileceklerdir. Bilinirlikleri daha fazladır bu sebeple daha fazla referansa sahip olup tecrübeleri daha fazladır.

Beton Santrali Nereden Alabilirim ? ile ilgili aramalar
beton santral operatörü belgesi nereden alınır
türkiye hazır beton birliği santral operatörü kursu
beton santrali operatörü maaşları
beton pompa operatörü belgesi
türkiye hazır beton birliği sınav sonuçları
thbb kurs tarihleri 2017
türkiye hazır beton birliği laboratuvar teknisyenliği kursu
beton santrali operatörlük kursu